Dobinda medie practicata la finantarile in sistem leasing va avansa in medie cu 1% pe parcursul acestui an.
Pe modelul bancilor, firmele de leasing scumpesc produsele pe care le ofera in 2008. Cresterea de dobinda va fi de aproximativ un procent pe medie, dupa cum sustine directorul executiv al Unicredit Leasing, Septimiu Postelnicu. „Costurile de refinantare au crescut destul de mult inca din septembrie 2007, iar noi am incercat sa temperam aceasta crestere pe care am suportat-o partial din profit, dar am ajuns la momentul in care trebuie sa o reflectam catre piata“, a precizat Septimiu Postelnicu, care a adaugat ca in urmatoarele sase sau sapte luni va urma o crestere „in bloc“ a dobinzilor, la mai multe companii de leasing, in special la cele mari.

Directorul executiv al Unicredit Leasing a mai spus pentru NewsIn ca sint companii care si-au anuntat deja cresteri ale dobinzilor si, in curind, va anunta si Unicredit Leasing o majorare a dobinzilor „deoarece presiunea este foarte mare“. „Pentru primele sase luni nu vom depasi nivelul de 8-8,5%, dar surprize pot aparea oricind in aceasta perioada“, a mai spus Postelnicu. „Totul depinde de piata internationala“, a adaugat el. „Cel putin in zona leasingului auto vom vedea dobinzi de peste 8-8,5%, ca dobinzi standard in prima jumatate a lui 2008, iar in cazul in care refinantarile internationale vor reveni la un nivel similar din anii trecuti, vom ajusta si noi nivelul dobinzilor pe piata romaneasca de leasing“, a mai spus Postelnicu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.