Piata de capital a reintrat, ieri, pe un trend descendent, dupa ce, in sedinta precedenta, indicii bursieri au inregistrat usoare variatii pozitive. Piata Societatilor de Investitii Financiare si-a continuat, insa, declinul, cu o scadere destul de insemnata, si anume de 2,92 la suta. Atat BET, cat si BET-C au scazut, ieri, in proportii aproximativ egale, si anume cu 0,85 la suta, respectiv cu 0,88 la suta, anuland practic cresterea din ziua precedenta. Lichiditatea bursiera a fost infima, de doar 105,787 miliarde lei, in conditiile in care 15 emitenti au fost suspendati ieri, de la tranzactionare, pentru informarea investitorilor asupra datelor la care vor avea loc Adunarile Generale de bilant.

Printre acestia s-au numarat si 3 dintre cei mai lichizi emitenti cum ar fi Rompetrol Rafinare Constanta, SNP Petrom si Turbomecanica. Reluarea acestor societati la tranzactionarea pe Bursa se va face in sedinta de astazi. In segmentul SIF-urilor, cea mai mare depreciere a apartinut SIF Muntenia, de 3,85 la suta pana la un pret de 7.500 lei pe actiune, urmata de SIF Moldova, cu o scadere de 3,74 la suta, inchizand la o cotatie de 10.300 lei pe actiune.

Dintre emitentii care au consemnat, ieri, cresteri, s-a detasat Rulmentul Brasov, cu un plus de 7,53 la suta pana la 1.570 lei pe actiune, urmat de Altur, cu o apreciere de 6,67 la suta, ultima cotatie fiind de 16.000 de lei pe actiune. In topul celor mai tranzactionate companii s-a clasat, ieri, SSIF Broker, cu un rulaj de 21,7 miliarde lei, superior celui inregistrat de actiunile Bancii Transilvania, de 20,6 miliarde lei. Mai mult, titlurile SSIF Broker au cunoscut o apreciere de 2,39 al suta la un curs de 42.800 lei pe actiune. Dintre SIF-uri, cea mai tranzactionata a fost, ca de obicei, SIF Oltenia, cu un total al tranzactiilor de 20,3 miliarde lei, pe fondul unei caderi a cursului cu 2,44 procente la 12.000 de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.