Comisia Europeana (CE) va transmite autoritatilor romane, in luna februarie, primele concluzii ale investigatiei in legatura cu privatizarea Automobile Craiova, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Alba Iulia, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu.
El a afirmat ca, saptamana trecuta, a avut discutii cu reprezentantii CE, iar acestia au promis ca, pentru privatizarea Automobile Craiova, vor da un raspuns, cel putin verbal, in februarie, iar o luna mai tarziu acesta va fi formulat si in scris, transmite Mediafax.

Contractul incheiat in 2007 cu compania americana Ford pentru privatizarea Automobile Craiova este, deocamdata, suspendat, pana la finalizarea investigatiei CE, si nu poate intra in vigoare fara acceptul autoritatilor europene, a spus Atanasiu.

CE verifica daca anularea datoriilor si impunerea unor conditii la privatizarea uzinei auto, in septembrie 2007, reprezinta ajutor de stat. Ford a preluat actiunile detinute de AVAS la Automobile Craiova - reprezentand 72,4% din capital - pentru 57 milioane de euro, producatorul american angajandu-se la investitii directe de 675 milioane euro pentru modernizarea fabricii si la suplimentarea numarului de angajati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.