Romanii construiesc mai mult decat orice alti cetateni europeni. Case, blocuri, poduri, fabrici si uzine, construim de toate.
Pentru a treia luna consecutiva, Romania se situeaza pe primul loc in Uniunea Europeana la capitolul constructii, cu o crestere de 32,6%, indica un studiu Eurostat. Tara noastra este urmata, la mare distanta, de Polonia, cu 11,1%, si Slovenia, cu un ritm de crestere de numai 9,1%. Termitele Europei lucreaza in special la cladiri nerezidentiale si la constructii ingineresti, cladirile rezidentiale ocupand ultimul loc.
Este pentru a treia luna consecutiv in care Romania se situeaza pe primul loc in UE la capitolul constructii, dupa o crestere in ritm anual de 38,1 la suta in octombrie 2007 si o crestere de 40 la suta in septembrie a anului 2007, relateaza Rompres.

In Uniunea Europeana, lucrarile de constructii au inregistrat, in noiembrie 2007, o crestere in ritm anual de 0,8 procente, dupa o crestere de trei procente in octombrie. In schimb, in zona euro (EA 13) lucrarile de constructii au inregistrat in noiembrie 2007 o scadere de 0,8 procente comparativ cu noiembrie 2006, dupa o crestere de 2,8 procente in ritm anual in luna octombrie 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.