Dupa Nokia si Hirschman, un producator austriac de componente auto a anuntat in aceasta saptamana mutarea unor capacitati din Vestul scump catre Estul mai ieftin.
Producatorul austriac de componente electrice pentru industria auto, Hirschman Automotive, va disponibiliza 120 de angajati de la uzina sa din Rankweil-Brederis (Austria), urmand ca o parte din liniile de productie sa fie mutate la unitatile companiei din Cehia si Romania, a anuntat ieri directorul companiei, Volker Buth, citat de APA si preluat de Rompres.

O parte din liniile de productie de la Rankweil vor fi mutate la filialele Hirschman din Vsetin (Cehia) si din Targu Mures, unitati care urmeaza sa inceapa activitatea in urmatoarele saptamani. Cresterea concurentei pe piata componentelor pentru industria auto impune reducerea costurilor prin mutarea productiei din zonele cu costuri ridicate - explica directorul companiei austriece. „Restructurarea este un pas necesar pentru siguranta viitoare a locurilor de munca precum si pentru viitorul companiei", a adaugat el. Hirschman are in total 1.400 de angajati, din care 740 in Austria.

Pierderea locurilor de munca da emotii politicienilor

Anunturile privind disponibilizarile realizate in Vest, pe fondul mutarii companiilor in Est, sunt insotite de puternice reactii emotionale, care se manifesta inclusiv la nivelul politicienilor europeni.

In aceasta saptamana, a starnit adevarate dispute anuntul Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, ca va inchide fabrica din Bochum, Germania, cu 2.300 de angajati, productia urmand sa fie transferata in special in Romania. (In acelasi timp, oficialii Nokia au anuntat ca in acest an vor dubla numarul angajatilor de la fabrica din Jucu, de langa Cluj-Napoca).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.