Fie ca e sudul Capitalei, ori nordul, este cert ca investitorii au inceput sa se fereasca de zonele centrale, la mare cautare, cautandu-le pe cele periferice
Potrivit Wall-Street, consultantii Eurisko preconizeaza pentru 2008 o stagnare a interesului investitorilor pentru zona de nord a Capitalei, unde se va inregistra un ritm de crestere a preturilor pe metrul patrat din ce in ce mai lent in comparatie cu anii precedenti.

Investitorii imobiliari se indreapta spre sudul Capitalei "Atentia investitorilor se va indreapta catre zone considerate pana acum cu randamente mici. Sudul, estul si vestul Capitalei, dar si zonele limitrofe ofera suprafete necesare si suficiente dezvoltarii unor proiecte imobiliare la preturi inca accesibile. Zonele care in anii trecuti pareau neinteresante din cauza distantei se prefigureaza a fi la mare cautare", este de parere managerul departamentului terenuri al Eurisko, Valeiu Ichert.

O alta tendinta identificata de consultantii firmei de servicii imobiliare este cresterea interesului investitorilor pentru terenurile amplasate in afara Capitalei, mai ales in orase cu peste 100.000 de locuitori, unde s-au anuntat deja multe proiecte, dupa cum declara Cotidianul. „Interesul este pentru proiectele rezidentiale, pentru spatiile logistice si industriale, dar si pentru lanturile de retail - shopping mall-uri, supermarketuri, hipermarketuri si bricolaj. Unii dezvoltatori axati pe partea de retail au deschis chiar si cite doua magazine in acelasi oras“, se precizeaza in comunicat. Specialistii Eurisko apreciaza, de asemenea, ca in acest an cele mai multe tranzactii imobiliare se vor inregistra pe segmentele rezidential, de retail si industrial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.