Dacia Logan Sedan este cea mai bine vanduta masina in Bulgaria, totalizand anul trecut peste 2.500 unitati comercializate, pe o piata care a ajuns in 2007 la peste 55.300 de masini, potrivit datelor Uniunii Importatorilor de Automobile din Bulgaria, scrie Dnevnik.
Pe piata auto bulgara s-au vandut 55.366 automobile in total, cu 22,15% mai multe decat in 2006. Din cele peste 55.300 de automobile noi, 2.529 au fost Dacia Logan Sedan. Astfel, modelul Dacia detine o cota de piata de 4,56% din totalul masinilor vandute in Bulgaria.

Un alt model al Dacia, Logan Van a fost bine primit in Bulgaria. In decembrie anul trecut, Clubul Presei Auto din Bulgaria a acordat modelului Dacia Logan Van titlul de "Furgonul Multifunctional al Anului 2008 in Bulgaria". Acest titlu a fost acordat in cadrul concursului "Masina Anului in Bulgaria", competitie aflata la cea de-a zecea editie si in cadrul careia au fost premiate, pe categorii, noile modele introduse pe piata bulgara.

Criteriile pe care cei 35 de membri ai juriului le-au luat in calcul pentru alegerea castigatorilor au fost: designul, functionalitatea, comportamentul rutier, securitatea si raportul calitate/pret. In Bulgaria au fost vandute peste 420 de vehicule Dacia Logan Van, pana in luna decembrie a anului trecut, ceea ce reprezinta o cota de 7,3% din piata utilitarelor usoare din Bulgaria.

Dintre cele 55.366 automobile noi comercializate in Bulgaria anul trecut, putin peste 44% din totalul vanzarilor a fost reprezentat de masini de dimensiuni mici, de oras, si de autoturisme din clasa compacta, iar furgonetele mici si medii au contribuit cu 21% in vanzari. Autovehiculele 4x4 au realizat 16,6% din totalul vanzarilor, scrie Dnevnik, citand datele Uniunii Importatorilor de Automobile din Bulgaria.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.