Produsele de finantare destinate persoanelor fizice autorizate se inmultesc pe zi ce trece in portofoliul institutiilor de credit
Investitiiile necesare unui cabinet medical pentru medicii de familie, de exemplu, nu sint deloc neglijabile. De asemenea, un cabinet de avocatura sau un birou de contabilitate. Autorizarile necesare pentru practicarea acestor meserii presupun si ele sume rezonabile. Daca nu aveti la dispozitie acesti bani, bancile au o gama extrem de variata de credite. Asa-numitele finantari PFA. Adica pentru persoane fizice autorizate. Concurenta acerba din ultimii ani pe creditele de consum a obligat bancile sa exploateze segmente noi de potentiali clienti, precum liber-profesionistii. Exista deja banci care au in portofoliu credite destinate exclusiv contabililor, medicilor sau avocatilor. Conditiile de baza solicitate de fiecare banca sint: sa fi desfasurat activitate cel putin un an, sa fi obtinut un venit net pe ultima decizie de impunere fiscala, sa nu aiba datorii in Centrala Riscurilor Bancare, Biroul de Credit, atit in calitate de persoana fizica, cit si ca persoana fizica autorizata.

De curind, Libra Bank a lansat un pachet complet de produse bancare pentru contabili - creditul, depozitul Paccioli si cardurile Libra Credit, Mix si Salary. Creditul pentru acoperirea cheltuielilor curente mai mic de 30.000 de lei nu necesita avans si nici garantii reale, insa pentru sume mai mari se poate garanta cu imobile, terenuri sau echipamente, cu perioada de creditare pina la 25 de ani, noteaza portalul financiar www.finzoom.ro. Creditul pentru investitii destinat achizitiei imobilului, terenului, masinii sau altor bunuri necesare desfasurarii activitatii merge pina la 120.000 de lei. Pentru rambursarea in avans a oricarui tip de credit, banca nu solicita penalitati. Mai mult, ofera serviciul de Internet banking gratuit si 25% reducere la comisioanele bancare prin utilizarea sa.

Bancpost are produse dedicate persoanelor fizice autorizate cu finantare pina la 100% din valoarea investitiei la achizitia de imobile. Perioada maxima este de 25 de ani, cu o perioada de gratie la cerere de 12 luni. Creditul pentru cumpararea de echipament IT acopera si valoarea TVA. Se poate intinde pe zece, maximum 20 de ani, in functie de garantia adusa. BCR nu diferentiaza produsele destinate persoanelor fizice de cele pentru persoanele fizice autorizate. Astfel, banca pune la dispozitie credite cu destinatie multipla fara garantii (Divers), garantate cu garantii reale (Maxiplus) sau cu ipoteca (Maxicredit, Practic), dar si credite auto (Motor) pentru achizitie de masini noi sau rulate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.