Saptamana precedenta a consemnat o depreciere semnificativa a principalilor indici ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) pe fondul instaurarii unei stari de panica printre investitori.
Indicele BET a cunoscut o scadere de 9,98%, in timp ce BET-FI a coborat cu 11,32%. Volumul mediu de tranzactionare a fost de 47,9 mil. RON, in crestere puternica fata de primele zile din 2008, insa sub media anului precedent.

Oferta de vanzare Casa de Bucovina (BCM) se prelungeste cu patru zile lucratoare, ultima zi in care se vor putea face subscrieri urmand a fi inclusiv 17 ianuarie.

Transelectrica (TEL) a finalizat negocierile cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) privind tarifele de transport pentru 2008. Astfel, tariful mediu de transport al energiei electrice a fost majorat de la 14,85 la 15,33 RON/MWh, iar pretul serviciului de sistem a crescut de la 14,40 la 17,66 RON/MWh. Noile tarife urmeaza sa asigure companiei resursele necesare pentru reabilitarea retelei de transport si pentru imbunatatirea capacitatii de interconexiune cu tarile vecine. Transgaz (TGNR01) a anuntat inceperea constructiei conductei de transport gaze naturale Jibou-Gilau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.