Banii proveniti din taxa de prima inmatriculare auto vor fi cheltuiti pentru programe de mediu, a declarat, intr-o emisiune televizata, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
"Am statuat clar ca acesti banii sa fie cheltuiti de catre Ministerul Mediului si am dat niste destinatii clare, de la programul de stimulare a parcului auto si pana la programele de imbunatatire a mediului, impaduriri, ca sa nu mai apara nici un fel de dubiu in legatura cu destinatiile ecologice ale acestei taxe", a explicat Vosganian. Pe de alta parte, daca ne amintim bine, pe la sfarsitul anului trecut, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca o parte din bani se vor duce in proiecte de mediu si restul la buget. Primul-ministru, dupa bunul mers al sloganului "aceeasi Marie cu alta palarie", a spus la acea vreme ca va schimba denumirea taxei de prima inmatriculare, noul nume fiind: Taxa pentru poluarea de la autoturisme. Bineintetes ca scopul final e acelasi, sa adune bani la buget. Trebuie amintit ca se apropie alegerile. Orice proiect de act normativ de acest gen trebuie supus dezbaterii publice. Acesta nu a fost publicat nici pana in acest moment pe site-ul Ministerului Economiei si Finantelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.