Portabilitatea numerelor, adoptarea la scara mai mare a serviciilor de generatie a treia, convergenta serviciilor si tehnologiilor sunt doar cateva dintre directiile spre care telefonia romaneasca se indreapta anul acesta.
Mobilii vor miza anul acesta pe serviciile de date

“In 2008, vom asista la cresterea serviciilor mobile de date in banda larga. In ceea ce ne priveste, strategia noastra este sa ne concentram pe extinderea retelei HSDPA intr-un numar cat mai mare de orase, pentru a oferi clientilor nostri posibilitatea sa utilizeze serviciile 3G broadband in cat mai multe zone din tara. De asemenea, in viitorul apropiat, vom aduce 3G broadband la viteze de pana la 7,2 Mbps si HSUPA, ceea ce este o continuare fireasca a a planului nostru de dezvoltare tehnologica catre LTE (Long Term Evolution)”, a declarat, pentru Wall-Street, Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Pe masura ce rata de penetrare a telefoniei mobile tinde catre 100%, cresterea numarului de clienti de la un trimestru la altul se va tempera, astfel incat operatorii se vor orienta anul viitor catre alte tipuri de servicii.

“Furnizarea unei game integrate de servicii de comunicatii fixe si mobile va fi in continuare unul dintre elementele-cheie din strategia Orange, in conformitate cu strategia NExT (New Experience in Telecommunications Services) a grupului. O directie importanta a strategiei noastre pentru anul viitor este reprezentata de serviciile de date in special pentru clientii companii. Exista potential de crestere semnificativ pe piata serviciilor de date - la sfarsitul anului trecut, aproape 11% din veniturile companiei au provenit din utilizarea serviciilor de date”, spun reprezentantii Orange.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.