Investitorii au inceput in 2007 tot mai multe proiecte rezidentiale catre periferia Capitalei, iar dezvoltarea in mod haotic a fost temperata in mare parte de cresterea pretului la terenuri, dar si de lipsa unei infrastructuri adecvate, sustin analistii imobiliari.

"Ca si tendinta generala a pietei rezidentiale, in acest an se observa reorientarea dezvoltatorilor catre zonele mai putin explorate pana acum ale Capitalei, dar si catre zonele periferice. Astfel, s-au anuntat noi proiecte in zona de vest, in special in Chiajna, Rosu si Chitila, in est (Titan, Theodor Pallady, Pantelimon) si sud (Berceni, Popesti-Leordeni, Jilava). Nordul continua sa fie lider al concentrarii proiectelor rezidentiale, observandu-se o extindere a acestei arii catre localitati precum stefanesti, Tunari, Saftica, sau Corbeanca unde se vor dezvolta proiecte de mari dimensiuni", sustin analistii companiei Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Potrivit reprezentantilor companiei de consultanta imobiliara din punct de vedere al maturitatii pietei sau al educarii clientului lucrurile inca nu s-au stabilizat, iar pretul continua sa primeze ca factor in luarea deciziilor acestora. Astfel, exista proiecte de locuinte noi destinate clasei cu venituri medii, cu un pret ce variaza intre 1.200 si 1.400 euro/mp si ansambluri de locuinte noi high class unde pretul mediu variaza intre 1. 700-1.900 euro/mp, existand in ambele cazuri si extreme, respectiv preturi peste 2.000 de euro/mp.

In cazul ansamblurilor rezidentiale de vile preturile pot diferi foarte mult in functie de locatie si gradul de finisare, precum si de suprafata terenului aferent, astfel exista vile la rosu ce se vand la preturi de la 700 euro/mp in comunele din jurul Bucurestiului, dar exista si vile finisate, cu preturi intre 1.600 - 1.900 euro/mp, insa si vile vandute la cheie ale caror preturi variaza intre 2.000- 3.000 euro/mp, in unele cazuri putand ajunge si la 5.000 euro/mp, spre exemplu in Pipera.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.