Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) ar putea amenda RCS&RDS cu pana la 5% din cifra de afaceri pentru nerespectarea tarifului de interconectare reglementat, potrivit unui comunicat al autoritatii.
Potrivit Wall- Street , RCS&RDS ar putea fi amendata cu 5% din cifra de afaceri "Vom sanctiona companiaRCS&RDS cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri daca, pana la data de 25 ianuarie 2008, nu va face toate demersurile necesare modificarii acordurilor de interconectare incheiate cu ceilalti operatori si nu va practica tariful impus de ANRCTI pentru serviciile de terminare a apelurilor in reteaua proprie", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

In notificarea transmisa RCS&RDS, ANRCTI acorda furnizorului un termen limita pana la care acesta trebuie sa amendeze toate acordurile de interconectare incheiate inainte de data de 8 august 2007 in ceea ce priveste cuantumul tarifului perceput pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS. In notificare se mentioneaza ca "nerespectarea conditiilor impuse de autoritatea de reglementare (...) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri".

In luna august 2007, ANRCTI a comunicat furnizorului de servicii de telefonie, RCS&RDS, ca este obligat sa practice un tarif de maxim 1,15 eurocenti pe minut pentru serviciul de interconectare in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor in reteaua RCS&RDS. In plus, compania trebuia sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele de acces la reteaua sa, sa transmita ANRCTI o copie dupa fiecare dintre cererile de interconectare si dupa fiecare dintre cererile de modificare, completare sau retragere a solicitarii initiale, in termen de doua zile de la data primirii acestora.

In plus, dupa cum precizeaza Cotidianul, ANRCTI a impus furnizorului un termen maxim de negociere pentru incheierea unui acord de interconectare de doua luni de la data primirii de catre RCS&RDS a unei cereri in acest sens. ANRCTI precizeaza ca, in ultimele luni, a primit sesizari de la mai multi furnizori de servicii de telefonie cu privire la refuzul RCS&RDS de a modifica tariful de interconectare si la practicarea in continuare a unui tarif mai mare de 1,15 eurocenti/minut.

Totodata, la solicitarea ANRCTI, compania nu a putut face dovada negocierilor pe care le poarta cu alti operatori privind modificarea acordurilor de interconectare. ANRCTI a amendat RCS&RDS si in luna septembrie 2007 cu 100.000 de lei, pentru ca nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de Internet, punctele de interconectare. Solicitata, RCS&RDS nu si-a precizat pozitia referitoare la comunicatul ANRCTI pina la inchiderea editiei.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.