Romania a inregistrat in luna octombrie a acestui an o crestere record de 39,5% a productiei in sectorul constructiilor, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cea mai mare printre tarile europene, fiind urmata de Slovenia cu 9% si Olanda cu 6,6% indica datele Eurostat.

Potrivit Wall-Street, Romania, crestere record in sectorul constructiilor Potrivit datelor biroului european de statistica Eurostat, cresterea din luna octombrie este de aproape 15 ori mai mare decat media europeana. Cele mai importante scaderi in acest sector, pe luna octombrie 2007, comparativ cu octombrie 2006, au fost inregistrate de Suedia (-5%), Slovacia (-1,5%) si Germania (-0,7%), mai precizeaza raportul Eurostat.

Adevarul
adauga o comparatie cu luna precedenta, octombrie 2007,cand lucrarile de constructii au sporit cu doar 0,6 puncte procentuale in zona euro si cu 0,3 procente in UE 27. In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica, in luna octombrie valoarea totala a lucrarilor de constructii a crescut fata de luna septembrie 2007 cu 14,1%. Comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, valoarea lucrarilor de constructii a crescut in termeni reali cu 35,5%.

Datele biroului european de statistica arata ca avansul constructiilor din Romania a fost, in trimestrul trei, de 38,4%, cel mai rapid ritm de crestere din UE, fiind urmata de Bulgaria, cu 27,7%, Grecia, cu 17,7%, si Slovenia, 16,9%.

Aceleasi date statistice releva faptul ca Romania a inregistrat o crestere cu 2,9% a productiei in sectorul constructiilor in octombrie 2007, fata de septembrie 2007, si o crestere cu 10,2% in trimestrul al treilea fata de trimestrul II al aceluiasi an. Romania mai inregistrase, de asemenea, cea mai mare crestere a productiei in sectorul constructiilor, 37,5%, si in luna septembrie 2007, comparativ cu aceeasi luna din 2006, fiind urmata de Marea Britanie (+7,7%) si Slovenia (+4,6%).

Potrivit INS, in luna octombrie 2007, lucrarile executate la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti au inregistrat o majorare cu 77,7% fata de luna precedenta. Lucrarile de constructii executate la cladirile nerezidentiale au inregistrat o scadere cu 4,4%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.