O copie a celebrului document Magna Carta, datand din 1297, a fost vanduta pentru 21,3 milioane de dolari prin intermediul casei de licitatii Sotheby’s din New York, relateaza Bloomberg.
Cel mai scump document din lume: 21,3 mil. de dolari Cumparatorul copiei celui mai important document al Marii Britanii, Declaratia Drepturilor Omului, este David Rubenstein, cofondator al companiei private de investitii Carlyle Group, fond care administreaza peste 76 miliarde de dolari.

Rubenstein a declarat ca va pune manuscrisul la dispozitia Arhivelor Nationale ale Washington-ului, unde declaratia a fost expusa pana recent. “Cred ca este un document pe care lumea trebuie sa il vada”, a afirmat acesta.

Redat in latina medievala, documentul contine o pagina cu aproximativ 25.000 de cuvinte, evaluat intre 20 si 30 milioane de dolari inaintea licitatiei propriu-zise. Acesta este una din cele 17 versiuni ramasa ale Magna Carta din secolul 13, purtand pecetea regelui Edward I al Marii britanii. Documentul original dateaza din 1215, fiind semnat de bunicul lui Edward I, regele John.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.