Conform Wall-street, ING: are peste un milion de clienti la pensii private "Ca urmare a depasirii estimarilor initiale, ING Fond de Pensii si-a majorat obiectivele de vanzare si estimam ca vom ajunge la 1,3 milioane de clienti la finalul perioadei de aderare", a explicat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu .

ING Fond de Pensii si-a majorat capitalul social cu 64,5%, respectiv cu 91 milioane lei, pana la 232 milioane lei, fiind "cel mai bine capitalizat administrator de pensii private de pe piata", a mai anuntat societatea de administrare a pensiilor.

Pe segmentul de pensii facultative, fondul Clasic a atras, pana pe 17 decembrie, 6.834 de persoane, totalul activelor fiind de 1,49 milioane lei, iar in cazul ING Optim, numarul de participanti a depasit 3.400 de persoane, cu active in valoare de 617.244 lei.

Cotidianul adauga ca ING Fond de Pensii a atras in primele trei luni de la lansarea campaniei de aderare la sistemul de pensii private obligatorii peste un milion de clienti si estimeaza ca va ajunge pina la 17 ianuarie la 1,3 milioane de participanti, depasind previziunile initiale, a anuntat miercuri compania. „ING Fond de Pensii si-a majorat obiectivele de vinzare si prognozam ca vom ajunge la 1,3 milioane de clienti la finalul perioadei de aderare (n.r. - 17 ianuarie 2008)“, a declarat directorul general al companiei, Radu Vasilescu. Reteaua companiei numara 44.862 de agenti de marketing autorizati, pensiile private ING fiind disponibile, de asemenea, printr-o retea de 20 de brokeri, precum si in oficiile Postei Romane. Campania de aderare la Pilonul II se desfasoara in perioada 17 septembrie - 17 ianuarie, timp in care angajatii cu virste sub 35 de ani, impliniti pina la 31 decembrie 2007, sint obligati sa adere la un fond de pensii obligatorii administrate privat. Cei care nu si-au exprimat optiunea in acest interval vor fi distribuiti aleatoriu la companiile autorizate.