"Ordonanta de guvern numarul 47/2007 privind modificarea codului de procedura fiscala va fi aprobata cel mai tarziu in februarie 2008. Pentru anul viitor, ANAF se va concentra pe centralizarea declaratiilor fiscale si plata on-line pentru persoanele fizice", a declarat presedintele ANAF, Daniel Chitoiu.

Presedintele ANAF a mai spus ca intentioneaza sa extinda la nivelul intregii tari platile on-line si sa implementeze sistemul GPS pentru transportatori si depozitari. Astfel, se vor putea monitoriza toate mijloacele de transport.

"O sa ne concentram foarte mult pe combaterea evaziunii fiscale in domeniul petrolului si pentru prevenirea contrabandei de tigari. In 2007 am confiscat de 3,5 ori mai multe tigari decat in anul precedent", a adaugat presedintele ANAF.

ANAF a contribuit anul trecut cu circa 1% mai mult la produsul intern brut (PIB) al Romaniei si a inregistrat o crestere a colectarilor cu 22% fata de 2006, a mai spus Chitoiu.

Conform proiectului de modificare a Codului Fiscal, contributiile sociale platite de angajatii cu venituri mari nu vor mai fi limitate, incepand cu 1 ianuarie 2008, iar pragul privind pensia cuvenita acestora va fi eliminat.