Sedinta de usoara corectie, pe fond de lichiditate redusa determinata de scaderile burselor mari, atat europene, cat si americane, ceea ce arata o influenta din ce in ce mai mare a investitorilor straini din piata.
Abia in aceasta saptamana ar putea intra in piata banii de la Transgaz, dar platile s-au facut incepand de astazi. Pana miercuri e posibil sa avem o sedinta de tatonare a Bursei, cand vom vedea mai multa implicare din partea investitorilor straini care au subscris la Transgaz. Ei vor avea atunci posibilitatea sa tranzactioneze direct la Bursa drepturi de alocare la Transgaz. Indicii bursieri au inchis prima sedinta de tranzactionare din aceasta saptamana in scadere, pe fundalul unor schimburi reduse. Indicele BET-FI, care descrie evolutia cotatiilor celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF), a scazut cu 0,65%. Indicele companiilor-vedeta BET a pierdut 1,28% din nivelul de inchidere de vineri, iar indicele general al pietei, BET-C, a scazut cu 1,26%.

Valoarea operatiunilor din piata, de 41,2 milioane de lei (11,5 milioane de euro), s-a situat cu 23,6% sub nivelul rulajului de la sfarsitul saptamanii trecute, de 54 de milioane de lei. Cotatiile actiunilor europene, care au influentat si tranzactiile BVB, au scazut luni cu peste 1%, la cel mai scazut nivel din ultimele trei saptamani, din cauza unor ingrijorari privind inflatia din SUA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.