2007, primul an de dupa aderare, a fost un an foarte bogat in evenimente economice. Wall-Street va prezinta astazi cele mai importante dintre acestea. Ordinea evenimentelor din Topul Wall-Street este stabilita in functie de sectoarele de activitate.
Tinta de inflatie a fost ratata, fiind estimata la aproape 6% la finele anului, fata de obiectivul initial de 5%, plafonul maxim al tintei asumate de BNR.

Astfel, atat adancirea deficitului contului curent al balantei de plati, care in acest an ar putea atinge sau chiar depasi 13-14% din PIB, cit si de reinflamarea inflatiei, care va inregistra in 2007 primul an de intoarcere a trendului de scadere dupa 1999, sunt doua componente macroeconomice care vor ramane amenintatoare si in 2008.

Analistii internationali se asteapta la mentinerea sau chiar inrautatirea situatiei economice a Romaniei, potrivit unui studiu intocmit de Erste Bank, majoritatea celor intervievati enuntand insa ca situatia actuala este acceptabila.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.