Statul s-a decis sa aduca la bursa trei dintre marile companii energetice in 2008
Statul scoate in piata 10% din Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica.Transelectrica intentioneaza sa-si dubleze pachetul de actiuni listat la BVB, de la 10 la 20%.In ianuarie, Fondul Proprietatea isi prezinta calendarul, Erste Bank intra in piata.

Dupa un an salvat pe ultima suta de metri de listarea Transgaz si, mai ales, de noutatea privind tranzactiile cu drepturi de alocare, in 2008 brokerii pregatesc listarea a cel putin zece companii la Bursa de Valori
Bucuresti (BVB), spune Septimiu Stoica, presedintele BVB.

Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a anuntat ca statul va scoate la Bursa, in 2008, pachete de 10% din capitalul celor trei companii energetice de stat, Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica, a caror listare era deja anuntata. El nu a precizat daca vor avea loc operatiuni de majorare de capital, dupa modelul Transgaz.

"Listarea Romgaz este de fapt o amanare, pentru ca era vorba ca aceasta sa intre in piata in acest an. Ramane de vazut ce se va intampla in 2008", a spus seful BVB.

Romgaz are un capital social de peste 382,6 milioane lei (109 milioane euro), dar brokerii nu exclud o majorare de capital care sa permita Fondului Proprietatea sa-si mentina intacta participarea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.