Sase persoane au fost trimise in judecata pentru ca au obtinut prin documente false fonduri PHARE in valoare de 96.000 de euro.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Timisoara l-a trimis in judecata pe Petru Nica, administratorul mai multor firme private din Caransebes, pentru folosirea de documente ori declaratii false, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene. Nica mai este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, dupa cum arata un comunicat al DNA. Pe linga Nica mai sint judecati Ana Gonciarov, Bujor Oancea, Dugalia Bauer Simion, Gheorghe Lala si Octavian Petrisor Rusulescu pentru complicitate.

Din probele administrate in faza de urmarire penala a rezultat ca, in perioada 2003-2004, Petru Nica, administrator al SC Vest Banat 2001 SRL Caransebes, a beneficiat pe nedrept de fonduri europene nerambursabile, in valoare de peste 96.000 euro, pe baza unor documente false. Cu acestea, el a cumparat utilaje performante, a amenajat o hala de productie, a efectuat studii si cercetari si a creat 11 locuri de munca.

Petru Nica, administrator al SC Vest Banat 2001 SRL Caransebes, a utilizat fondurile acordate prin proiect pentru achizitionarea propriilor utilaje, aflate in proprietatea societatilor la care acesta avea calitatea de asociat/actionar/administrator. Pentru a crea aparenta unor licitatii organizate potrivit dispozitiilor legale si pentru a induce in eroare Autoritatea Contractanta cu privire la adevarata provenienta a utilajelor, Nica s-a folosit de propriile lui societati sau de firmele complicilor sai, cu rol de “ofertanti”. El a fost ajutat de ceilalti inculpati trimisi in judecata, salariati ai unor societati comerciale patronate de Nica sau administratori ai unor firme din municipiul Caransebes, parteneri de afaceri ai acestuia, prin intocmirea unor documente false in legatura cu achizitia utilajelor, uzura, valoarea acestora, indeplinirea procedurilor de achizitii publice si cu efectuarea lucrarilor de amenajare a halei de productie, precum si prin intocmirea si semnarea rapoartelor intermediare si finale care atesta realizarea activitatilor prevazute in proiect.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.