Consiliul Concurentei a decis sanctionarea companiei de asigurari Omniasig cu o amenda de circa 15 miliarde de lei, pentru ca aceasta nu a anuntat institutia, in termenul prevazut de lege, cu privire la preluarea Asirag SA si AGI Romania SA. Potrivit unui comunicat al Consiliului, tranzactiile in care sunt implicate companii cu o cifra de afaceri cumulata de peste 10 milioane de euro, iar cel putin doua dintre firme realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare de 4 milioane de euro, trebuie notificate institutiei. Termenul de notificare, prevazut de regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice, este de 30 de zile de la data semnarii actului juridic in baza caruia s-a dobandit controlul.

Omniasig Bucuresti a intrat in structura actionariatului AGI Romania (actuala Omniasig - AGI) in luna martie 2004, dupa ce a investit, in cadrul unei subscriptii publice, peste 52,5 miliarde de lei pentru achizitionarea a 40,89% din actiunile companiei. Ulterior, Omniasig si-a majorat participatia la 50% din capital, printr-o oferta de preluare derulata pe piata electronica Rasdaq. Pe de alta parte, la inceputul lui 2004, Omniasig a achizitionat un pachet de 62,39% din actiunile Omniasig-Asirag Pitesti (fosta Asirag), valoarea tranzactiei depasind un milion de dolari.

Infiintata in 1995, Omniasig are un capital social de 250,03 miliarde de lei. Principalii actionari ai companiei sunt TBIH Financial Services Group NV (Olanda) - 68,86% si grupul Banca Comerciala Romana - 21,83%. Ceilalti actionari sunt persoane fizice romane (7,90%) si straine (1,38%).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.