Liberalizarea contului de capital, respectiv asigurarea accesului nerezidentilor la depozitele pe termen scurt in lei, precum si fuziunea cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vor stimula lichiditatea Bursei Monetar-Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS), a declarat Theodor Ancuta, presedintele BMFMS, citat de Mediafax.

"O data cu intrarea in tara a unor insemnate fonduri, fie speculative, fie cu un orizont de investire mai lung, acestea vor fi utilizate pentru realizarea a numeroase plasamente si, mai devreme sau mai tarziu, vor fi schimbate in modeda nationala sau vor parasi tara. In momentul in care se produc aceste fluxuri, volatilitatea pe piata valutara va creste.

Fie pentru cateva zile, fie pentru cateva saptamani, aceste tranzactii vor avea un impact serios asupra schimburilor valutare", a mai spus Ancuta. El a adaugat ca, pentru a preintampina si atenua aceste socuri, companiile cu activitati de import si export nu vor avea la indemana un instrument mai eficient decat instrumentele financiare derivate.
Presedintele Bursei sibiene a continuat spunand ca in aceste conditii "asteptam ca liberalizarea contului de capital sa atraga dupa sine cresterea lichiditatii la bursa noastra".

Pe de alta parte, un alt factor care va determina cresterea lichiditatii pe piata instrumentelor financiare derivate va fi, potrivit lui Ancuta, fuziunea BMFMS cu BVB.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.