In timp ce indicii BET si BET-C au fost afectati de usoare corectii, actiunile SIF s-au scumpit cu 1,48%.

Rulajul obtinut in prima sedinta a saptamanii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost din nou sustinut de schimburile cu obligatiuni ale Bancii Europene de Investitii (BEI), in valoare de peste 20 milioane de euro.

Actiunile Societatilor de Investitii Financiare (SIF) au revenit, ieri, pe crestere. Indicele BET-FI s-a apreciat cu 1,48%, iar cea mai mare ascensiune, de aproape 3%, a fost inregistrata de cursul titlurilor SIF Transilvania (SIF3). Segmentul SIF-urilor a obtinut 28,4 milioane de lei, iar cel mai mare rulaj, de peste sapte milioane de lei, a revenit SIF Oltenia (SIF5). Societatea a anuntat achizitia unui pachet de 2,05 milioane de actiuni Prodplast Bucuresti (PPL), in valoare totala de 8,6 milioane de lei.

Titlurile PPL au avut, astfel, cea mai mare lichiditate din piata. Actiunile SIF5 au inchis, ieri, la cotatia de 2,3400 lei/titlu, in crestere cu 1,40% fata de sedinta anterioara. Actiunile SIF Banat-Crisana (SIF1) au urcat cu 1,39%, pana la 3,6500 lei/titlu, iar actiunile SIF Moldova (SIF2) - cu 1,17%, la 3,4500 lei/titlu. Sectorul bancar a fost caracterizat de evolutii mixte.

In timp ce titlurile BRD au ramas la cotatia sedintei anterioare, de 25,7000 lei/actiune, titlurile Bancii Transilvania (TLV) au crescut usor, cu 0,5%, pana la 0,8650 lei/actiune. In acelasi sector, actiunile Bancii Comerciale Carpatica (BCC) au resimtit o corectie de peste 1%, pana la 0,4200 lei/titlu.

Tranzactie speciala cu titluri Rompetrol

Cotatiile actiunilor celor doi emitenti reprezentativi pentru sectorul petrolier au fost, ieri, afectate de scaderi. Astfel, titlurile Petrom Bucuresti (SNP) au revenit la pragul de 0,5000 lei/actiune, in coborare cu aproape un punct procentual fata de inchiderea sedintei precedente. Scaderea a avut loc in contextul unui volum de 1,6 milioane de actiuni transferate. Si titlurile Rompetrol Rafinare Constanta (RRC) au pierdut 0,92%, pana la 0,1080 lei/actiune.

La pretul de 0,1040 lei/actiune a fost perfectata o tranzactie speciala cu un pachet de 13,4 milioane de titluri RRC.

Schimburi cu obligatiuni BEI de 20 milioane de euro

Obligatiunile Bancii Europene de Investitii au fost din nou vedetele rulajului bursier, cu o contributie de 20 milioane de euro. Au fost transferate aproape 675.000 de obligatiuni.

In sesiunea anterioara, au fost transferate 800.000 de obligatiuni BEI, in valoare totala de 23,66 milioane de euro. Obligatiunile in lei emise de Banca Europeana de Investitii sunt tranzactionate incepand din 8 iunie la BVB.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.