Semnalele de alarma trase de oamenii de stiinta in privinta incalzirii globale si a efectelor devastatoare pe care aceasta le poate avea asupra vietii pe Pamant par sa aibe un efect.
De la investitii in domeniul energiei regenerabile de aproximativ 39 de miliarde de dolari in 2005, s-a ajuns, in numai doi ani, la nivelul istoric de o suta de miliarde de dolari pe plan mondial. Potrivit unui studiu al Retelei de Politici de Energie Regenerabila, prezentat in cadrul unei conferinte a Organizatiei Natiunilor Unite, anul 2007 reprezinta un an de referinta in domeniul protectiei mediului.

Ca urmare a dezvoltarii politicilor de promovare a energiilor regenerabile, investitiile globale anuale in acest sector au crescut in ultimii ani de la 39 de miliarde de dolari in 2005, la 55 de miliarde de dolari in 2006. Tendinta ascendenta se mentine si in 2007.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.