Romanii au cumparat si au comandat sapte iahturi si trei masini de lux la editia din acest an, infirmand afirmatiile ca Romania este o tara saraca

13,4 milioane de euro - aproape de trei ori mai mult decit anul trecut.Conform Cotidianul, atata au lasat romanii la ce-a de-a doua editie a Tirgului de lux Luxury Show, organizat in Romania. Vizitatorii au cheltuit in jur de 22% din valoarea totala a produselor expuse, ce s-a ridicat la 60 de milioane de euro. Din datele Euroexpo, organizatorul expozitiei, in cele patru zile ale tirgului s-au vindut ambarcatiuni in valoare de 8,54 milioane de euro, in aceasta suma fiind incluse si comenzile care vor fi onorate ulterior. Cel mai scump iaht prezent in cadrul expozitiei care si-a gasit stapinul a fost „Princess“, pentru care distribuitorul Unicomp a incasat un milion de euro. De asemenea, Neptun Yacht a vindut o ambarcatiune Azimut 43 la un pret de 860.000 de euro si a primit comenzi pentru inca trei astfel de ambarcatiuni. Totodata, un roman si-a comandat un Azimut 39, al carui pret se ridica la 600.000 de euro. Cea mai scumpa comanda a fost insa pentru un iaht Azimut 75, in valoare de 3,5 milioane de euro.

Bijuteriile cu diamante au fost la mare cautare, a mai adaugat cotidianul Adevarul, potrivit caruia in cele patru zile ale expozitiei s-au vandut bijuterii de aproape 1,1 milioane de euro. La aceasta suma nu se pune la socoteala colierul-vedeta al targului, semnat Oana Mizil si creat pentru familia regala a Qatarului, a carui valoare se ridica la aproape 1,5 milioane de euro.

Editia 2007 a Luxury Show s-a desfasurat intre 6 si 9 decembrie in pavilionul central al Complexului Expozitional Romexpo. Pretul unui bilet a fost de 50 lei. Printre firmele participante se numara Bentelli, Casa Auto, Diamandis Center, Harley Davidson Bucuresti, Langellotti, Exclusive Yacht Design, Nautica Yachts, Tiriac Air, Vinexpert si altele, informeaza Wall-Street .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.