Cotidianul informeaza ca Romania ocupa ultimul loc in Uniunea Europeana in functie de accesul firmelor la Internet, la distanta semnificativa fata de celelalte state din blocul comunitar, gradul de penetrare a Internetului in mediul corporatist plasindu-se la 58%, potrivit datelor Biroului european de statistica, Eurostat, citate de MEDIAFAX. La realizarea studiului, Eurostat a utilizat pentru Romania datele aferente anului 2006. Cea mai mare pondere a companiilor cu acces la Internet s-a inregistrat in Finlanda (99%), urmata de Slovacia (98%), Belgia, Danemarca si Austria (97%), Olanda (97%). Numai cinci state europene, alaturi de Romania, au consemnat o pondere mai mica de 90%, dar ele sint la mare distanta de noi: Bulgaria (75%), Letonia si Ungaria (86%), Cipru (88%) si Lituania (89%).

Potrivit Wall -Street, Romania a inregistrat anul trecut cel mai mic procentaj dintre statele membre UE privind accesul firmelor la internet, gradul de penetrare fiind de 58%, fata de Finlanda care a raportat cea mai mare penetrare, de 99%, potrivit biroului european de statistica, Eurostat.
Dintre cele 27 de state ale Uniunii Europeene, Finlanda a raportat in ianuarie 2007 cel mai mare procent prinvind firmele cu acces la internet, de 99%, urmata de Slovacia cu 98%, Belgia, Danemarca, Austria toate cu 97% si Olanda cu 97%, insa in 2006. Procentul a fost sub 90% in tari precum Bulgaria cu 75%, Letonia si Ungaria cu 86%, Cipru cu 88% si Lituania cu 89%, Romania plasandu-se pe ultimul loc cu 58%, procent valabil pentru anul trecut. Media europeana era de 94%.

Privind penetrarea internetului in banda larga in randul firmelor, Romania a inregistrat de asemenea cel mai mic grad, de 31% anul trecut. Finlanda ocupa asemenea prima pozitie cu cea mai mare rata, de 91%, urmata de Spania cu 90%, Malta cu 89%, Suedia cu 87%, In afara de Romania, cele mai mici rate de penetrare s-au inregistrat in Lituania si Polonia - 53%. Media in UE a fost de 77%.