Listarea companiei Transgaz la BVB se va face in luna februarie 2007, dar tranzactionarea drepturilor de alocare va incepe saptamina viitoare.
Tranzactionarea drepturilor de alocare aferente ofertei publice initiale (IPO) de listare a Transgaz Medias la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea incepe la 19 decembrie, potrivit reprezentantilor intermediarului ofertei, societatea de brokeraj Raiffeisen Capital&Investment. „Momentul inceperii tranzactiilor cu drepturile de alocare Transgaz ar putea fi 19 decembrie“, a declarat presedintele Raiffeisen Capital&Investment, Dana-Mirela Ionescu. Cum listarea companiei Transgaz la BVB va avea loc in luna februarie 2008, rezulta ca in perioada 19 decembrie 2007-februarie 2008 la BVB va avea loc doar tranzactionarea drepturilor de alocare pentru acest emitent.

Datele statistice de la IPO Transgaz arata ca pina duminica, 10 decembrie, in total s-au subscris peste 20,36 milioane de actiuni, valoarea totala a acestora cifrindu-se la 3,9 miliarde de lei, adica 1,107 miliarde de euro. Nivelul subscrierilor pe transa investitorilor mari era de 2.430,77%, iar pe transa investitorilor mici de 677,57%. „Datele finale cu privire la IPO Transgaz se vor sti practic marti, deoarece si luni se proceseaza ordine la BVB“, spune Razvan Pasol, director SSIF Intercapital Invest.

Numarul drepturilor de alocare este egal cu cel al titlurilor nou emise, subscrise si platite integral in cadrul IPO. Raportul de alocare va fi de o actiune la un drept de alocare. Cu alte cuvinte, in cazul investitorilor mici, o persoana care a subscris 40 de actiuni Transgaz va putea vinde sase drepturi de alocare. Adica se primeste un drept de alocare la 6,78 actiuni subscrise la IPO Transgaz (asta daca ramine constant actualul nivel al subscrierilor de pe transa investitorilor mici de 678%). In cazul investitorilor mari, o persoana primeste un drept de alocare la 24,31 actiuni subscrise la IPO Transgaz. Practic, un investitor care a subscris 200.000 de actiuni Transgaz va intra in posesia a doar 8.227 drepturi de alocare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.