Salariul mediu in Romania este estimat sa ajunga in 2010 in jurul valorii de 490 de euro, ceea ce inseamna un ritm de crestere a salariilor in perioada 2007-2010 sub jumatate din cel inregistrat in ultimii trei ani. Cele mai mari cresteri de salarii in 2010 vor veni din consultanta, agricultura si industria auto.
„Business Standard” analizeaza, pornind de la contextul prezent al pietei fortei de munca din Romania, tendintele si mutatiile care vor avea loc in orizontul anului 2010.

In prezent, piata romaneasca a fortei de munca este marcata de o serie de paradoxuri: avem o criza a fortei de munca la nivelul intregii tari, dar si una dintre cele mai mici rate ale ocuparii din UE; pe piata locala exista discrepante salariale majore intre top manageri si restul pesonalului din companii, capitol care situeaza Romania in rindul tarilor din America Latina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.