Unul din vicepresedintii KazMunaiGas (KMG), Daniyar Berlibayev, a fost numit presedintele Consiliului de Administratie al grupului Rompetrol, se arata intr-un comunicat al companiei kazahe, citat de Interfax.
Kazahii si-au adus primul om la conducerea Rompetrol KazMunaiGas a anuntat, in luna august a acestui an, ca a incheiat un acord de preluare a 75% din actiunile Rompetrol Group de la Rompetrol Holding, iar valoarea de piata a The Rompetrol Group NV a fost calculata la 3,616 miliarde dolari. Tranzactia a fost finalizata pe 28 noiembrie, dupa aprobarea Comisiei Europene si dupa ce KMG a platit intreaga suma in contul actiunilor preluate, scrie NewsIn.

Inaintea efectuarii tranzactiei, administrarea companiei era in atributiile unui sistem dualist format din Consiliul de Supraveghere si Comitetul Director. Dupa finalizarea tranzactiei, s-a trecut de la aceasta structura la una pe un singur nivel, respectiv Consiliul de Administratie. KMG are dreptul de a numi sase din cei opt membri ai Consiliului de Administratie al Grupului Rompetrol, ceilalti doi fiind numiti de catre Rompetrol Holding, actionarul minoritar.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.