Cresterea Produsului Intern Brut (PIB) cu 5,8% in primele noua luni ale anului a fost antrenata in principal de avansul de 34% a sectorului constructiilor.
Piedica cea mai mare in evolutia indicatorului macroeconomic a fost pusa de catre agricultura a carei evolutie negativa a fost 18,3%. Potrivit datelor statistice facute publice de Institutul National de Statistica, o contributie insemnata si-au adus serviciile care au crescut in primele trei trimestre cu 7% si industria a carei spor pozitiv a fost de 5,6 procente.

Serviciile raman principalul element de formare a PIB, cu o pondere in valoarea adaugata bruta de 55,8%, in timp ce industria reprezinta 28,3%. Numai in intervalul iulie-septembrie, sectorul constructiilor a inregistrat o crestere cu 3% peste media primelor noua luni. in acelasi timp, cresterea inregistrata de industrie in penultimul trimestru al anului, de 5,1%, a fost si ea usor mai accelerata decat in aprilie-iunie, cand a urcat cu 4,4%, dar sub avansul din trimestrul al treilea din 2006, de 7,9%.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.