Piata vodcii din Romania se va majora cu 30% anul viitor, pe fondul cresterii volumului de importuri si al puterii de cumparare, potrivit datelor emise de reprezentantii Cristalex, unul dintre cei mai importanti importatori de pe piata bauturilor distilate din Romania.

“Piata romaneasca a vodcii va creste anul viitor cu 30%, si isi va mentine trend-ul ascendent, pe masura ce romanii constientizeaza importanta consumului unui produs alcoolic de calitate”, a declarat, pentru Wall-Street, Mirela Valeanu, brand managerul vodcii Absolut.

Anul acesta, compania a inregistrat un volum de importuri al vodcii Absolut de peste 200.000 de litri, in primele 9 luni raportand vanzari de peste 130.000 de litri.

“Vanzarile din ultimul trimesctru al anului vor insemna 40% din total, avand in vedere si apropierea sarbatorilor de iarna, cand consumul de vodca se majoreaza”, estimeaza Valeanu. Peste 15% dintre volumele de vanzari inregistrate de Cristalex sunt reprezentate de vanzarile de vodca.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.