"Principalele atuuri ale noilor produse de finantare pentru IMM-uri rezulta din faptul ca imprumuturile se pot aproba in 24 de ore din momentul in care clientul depune documentatia de credit precum si din flexibilitatea sistemului de garantii solicitate de banca, deosebit de avantajos pentru client", a declarat directorul executiv al departamentului pentru IMM-uri al bancii, Daniel Cetateanu.

Primul produs, "Ideal Curent BCR", este o linie de credit care se poate acorda in lei sau valuta, respectiv in euro sau in dolari. Destinatia acestei linii de credit o constituie finantarea activitatii curente si se acorda pe o perioada de pana la un an.

"Ideal Invest BCR" este un credit de investitii care poate fi folosit pentru finantarea dezvoltarii afacerilor prin realizarea de noi capacitati si obiective de producatie, modernizarea sau mentinerea la parametrii corespunzatori a capacitatilor de productie existente, a utilajelor, a masinilor si instalatiilor. Creditul se acorda in lei sau valuta pe o perioada de pana la cinci ani, clientul putand solicita o perioada de gratie de pana la sase luni. Suma ce poate fi obtinuta reprezinta 75% din valoarea totala a investitiei, cu un plafon maxim de 150.000 lei, respectiv echivalentul in euro sau dolari.