Volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut, in octombrie, cu 10% fata de luna septembrie, in timp ce volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, pe ansamblu, a scazut cu 13,7%, informeaza Institutul National de Statistica.

Potrivit INS, cresterea de zece procente a fost sustinuta de toate cele trei sectoare - industria energiei electrice si termice, gaze si apa (+15,3%), industria prelucratoare (+9,5%) si industria extractiva (+8,6%), cele mai semnificative cresteri, pe marile grupe industriale fiind inregistrate in industria bunurilor de capital (+19,3%), industria bunurilor intermediare (+11,2%) si industria energetica (+7,8%).

In ceea ce priveste raportarea la aceeasi perioada din anul 2006, volumul cifrei de afaceri din industrie a crescut cu 12,6% in octombrie. Cresterea a fost sustinuta de industria prelucratoare (+14,0%), industria energiei electrice si termice, gaze si apa (+4,9%) si industria extractiva (+2,5%). De asemenea, pe marile grupe industriale, datele INS arata ca cele mai mari cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+29,4%), industria bunurilor intermediare (+12,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,2%).

Pentru primele zece luni ale anului 2007, volumul cifrei de afaceri din industrie a inregistrat o crestere cu 12,3%, fata de perioada ianurie - octombrie 2006, crestere sustinuta de industria prelucratoare (+14,8%), in timp ce industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere cu 2,3%. Structura pe marile grupe industriale arata ca cele mai importante cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+25,2%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+18,3%) si in industria bunurilor intermediare (+17,1%). In acelasi timp, industria energetica a inregistrat o scadere cu 6,8%.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.