Se va dubla valoarea platilor cu cardul pe internet in 2008? Gecad estimeaza o crestere a numarului de tranzactii online cu 80% in prima jumatate a anului 2008, fata de perioada similara a anului in curs, iar valoarea acestora sa se dubleze fata de primul semestru al anului in curs, la 32 milioane euro.

"Numarul si volumul tranzactiilor cu plata online este inca redus, dar cresterea este accelerata iar pentru 2008 estimam dublarea pietei fata de anul acesta. Sectorul telecomunicatiilor a inregistrat cel mai mare numar de tranzactii, in principal datoprita promovarii puternice a platilor online de catre operatorii de telefonie mobila", au declarat reprezentantii companiei.

Acestia au adaugat ca pana la finele anului viitor estimeza ca vor fi 2.000 de magazine online. In medie apar lunar circa 20 de magazine online noi, in prezent fiind 1.600 de magazine online, din care in jur de 800 au implementat o solutie cu plata online.

"Cele mai cautate produse in 2007 sunt reprezentate de cele telecom, plati facturi, cartele prepay care au o crestere de 30%, fiind urmate de cele din turism cu 20% si e-tail cu 18%. Telecomunicatiile si turismul vor continua sa ocupe primele locuri in cererea publicului. Un potential ridicat au si plata online a utilitatilor si e-tailul, domenii de la care asteptam o crestere semnificativa in 2008", au mai spus reprezentantii companiei Gecad.