In 1998, ministrul Transporturilor de atunci, Traian Basescu, a reorganizat SNCFR, infiintand mai multe societati comerciale aflate in subordinea Ministerului Transporturilor, intre care si Societatea de Administrare a Activelor Feroviare (SAAF) SA, la conducerea careia l-a numit pe Mircea Dinu, un apropiat de-al sau.

CONTRACTUL. In mai 1999, SAAF a incheiat un contract prin care a inchiriat si apoi a vandut mai multe locomotive firmei germane Karsdorfer. In paralel, SAAF a incheiat fara licitatie un contract de comision prin care a platit 10% din valoarea contractului cu Karsdorfer unui SRL - KOR Industrie.

SRL-ul a fost infiintat la 28 septembrie 1998 de cetateanul roman Ramiro Rotarescu impreuna cu Jurgen Wilhelm Katzer si Arnfried Arthur Oeser. La doua luni si jumatate de la infiintare, la 18 decembrie 1998, KOR Industrie SRL a primit fara licitatie din partea SAAF SA un contract de comision. Contractul stipula: KOR Industrie SRL va primi "un comision de 10% din valoarea contractului care se va incheia intre firmele SAAF SA - Romania si Karsdorfer Eisenbachngesellschat mBH". Contractul continea o clauza care permitea "extinderea asupra contractelor ulterioare ce se vor semna cu firma Karsdorfer". Astfel, la 16 februarie 2001, in urma incheierii a sapte acte aditionale la contractul din 1999, SAAF ajunsese sa inchirieze si ulterior sa vanda Karsdorfer nu mai putin de 14 locomotive.