Analistii internationali se asteapta la mentinerea sau chiar inrautatirea situatiei economice a Romaniei, potrivit unui studiu intocmit de Erste Bank si Centrul pentru Cercetari Economice Europene, majoritatea celor intervievati enuntand insa ca situatia actuala este acceptabila.
Analistii internationali, tot mai pesimisti in ceea ce priveste economia Romaniei Mai mult de 40% dintre raspunsurile primite anunta asteptari privind inrautatirea economiei Romaniei, proportia celor care estimeaza o imbunatatire a situatiei fiind de doar 7,8%, se arata in studiu.

De asemenea, o treime dintre respondenti au apreciat ca situatia economica actuala este buna, in timp ce 26% dintre cei intervievati au avut pareri diferite.

De asemenea, cei mai multi analisti anticipeaza cresteri ale Bursei de Valori Bucuresti, insa proportia celor care estimeaza aceasta evolutie, de 45,5% din total, este in scadere.

Majoritatea raspunsurilor vizeaza asteptari privind cresterea inflatiei, a ratelor dobanzilor si pe deprecierea leului in raport cu moneda euro. In cazul inflatiei, 71,1% dintre cei intervievati se asteapta la o inrautatire a situatiei pentru Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.