Apartamentele cu doua camere, cele mai vandute anul acesta in Romania Si tot anul acesta, pe piata de real estate cele mai multe solicitari au fost inregistrate pentru proprietatile noi, zona de Nord a capitalei mentinandu-se in continuare in top in privinta numarului de solicitari pentru achizitionarea de noi locuinte din partea categoriei de clienti cu venituri peste medie. In acelasi timp, zona de Sud devine din ce in ce mai interesanta pentru dezvoltatori, in special in ceea ce priveste oferta de proprietati adresate segmentului de middle-target.

Conform reprezentantilor Contempo, anul viitor va continua extinderea zonei de Nord, dar o crestere semnificativa pentru proprietati se asteapta si in zonele de Vest si de Sud ale Bucurestiului.

"In anul 2007 am constatat un trend ascendent in ceea ce priveste cererea de proprietati off - plan din partea romanilor, in special pentru apartamentele cu doua camere. Raportul foarte bun dintre pret si avantajele achizitionarii unui apartament cu 2 camere ii determina pe cumparatori sa faca aceasta alegere. Sigur, exista si un target care opteaza pentru locuinte second-hand, pentru ca nu au puterea financiara de a acoperi costurile unui apartament intr-un proiect rezidential", a declarat Carmen David, General Manager Contempo.

Referitor la piata inchirierilor, reprezentantii Contempo sunt de parere ca Romania este o tara pentru care aceasta este ultima optiune, targetul fiind reprezentat de studentii si persoanele care vin din provincie pentru un loc de munca.