Astfel, principalul destinatar pe plan mondial al sumelor trimise de emigranti este in acest an India, cu o valoare a remiterilor de 27 miliarde dolari, urmata de China (25,7 miliarde dolari) si Mexic (25 miliarde dolari). Banii primiti de catre aceste trei tari reprezinta o treime din totalul sumelor trimise acasa de catre emigranti pe plan mondial.

Pe urmatoarele locuri in clasament se afla Filipine (17 miliarde dolari), Franta (12,5 miliarde dolari), Spania (8,9 miliarde dolari), Belgia (7,2 miliarde dolari), Germania si Marea Britanie, ultimele doua cu cate 7 miliarde dolari fiecare.

Prezenta in clasament a unor state europene in care se platesc salarii relativ mari, precum Franta, Spania, Germania sau Marea Britanie se datoreaza faptului ca au multi cetateni care lucreaza in alte tari europene cu castiguri mari, mai arata studiul institutiei cu sediul la Washington.

Banca Mondiala estimeaza ca tarile in dezvoltare ar putea primi in 2007 pana la 240 de miliarde de dolari trimisi acasa de catre emigranti. "Suma reala, care include si banii neinregistrati, este chiar mai mare", se arata in studiul Remittance Trends 2007.

Romania este una dintre tarile care si-au revizuit in crestere cifrele pentru banii primiti in ultimii ani de la romanii din strainatate, se spune in raportul mentionat.