Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a stabilit procedura privind modalitatea de desfasurare a operatiunilor de majorare a preturilor in cazul ofertelor publice de cumparare sau preluare concurente. Potrivit Dispunerii de Masuri 6/2005, prin deciziile de aprobare a ofertei sau ofertelor concurente, respectiv de prelungire a perioadei de derulare a ofertei initiale, CNVM va preciza data si ora la care urmeaza sa se prezinte la sediul sau ofertantii sau imputernicitii legali ai acestora, in vederea depunerii amendamentului privind majorarea pretului de oferta.

Acestia vor trebui sa fie prezenti la sediul CNVM, cu cel putin o jumatate de ora inainte de ora stabilita, cu plicul sigilat, care trebuie sa contina noul pret de oferta, precum si dovada constituirii garantiei aferente acestei sume. Dupa verificarea identitatii persoanelor prezente si a actelor doveditoare, procedura de desfacere a plicurilor continand preturile de oferta majorate se va desfasura intr-o sedinta a Comisiei. Plicurile se vor depune la secretariatul tehnic al sedintei si se va verifica integritatea lor, urmand ca ulterior sa fie desfacute de catre directorul Directiei Emitenti.

Dupa citirea preturilor, oferta cu cea mai mare valoare va fi declarata castigatoare, iar cealalta/celelalte oferte vor fi revocate. Ofertantii sau reprezentantii legali ai acestora pot sa formuleze in cadrul sedintei, pentru motive intemeiate, obiectii cu privire la modul de desfasurare a acestei proceduri. Orice persoana poate lansa o contraoferta, avand ca obiect aceleasi valori mobiliare, cu conditia ca aceasta sa vizeze acelasi numar de titluri sau atingerea aceleiasi participatii la capitalul social, iar pretul sa depaseasca cu cel putin 5% nivelul din prima oferta.

Actul normativ prevede ca lansarea contraofertei se va face prin depunerea la CNVM a documentatiei necesare, intr-un termen de maximum 10 zile lucratoare de la data la care prima oferta a devenit publica. Prin decizia de autorizare a contraofertelor, Comisia va stabili acelasi termen de inchidere pentru toate ofertele concurente, care nu poate depasi 60 de zile lucratoare de la data inceperii derularii primei oferte.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.