Cine isi permite sa cumpere o locuinta de peste 130.000 euro "Am realizat acest studiu pornind de la o analiza a nivelului salariilor din Capitala, comparativ cu cel inregistrat in celelalte orase mari din tara. Am delimitat mai multe categorii de persoane, in functie de venituri, si am ajuns la concluzia ca in Bucuresti sunt doar 100.000 de oameni care si-ar putea cumpara o locuinta, daca gradul de indatorare ar fi de 35%", a declarat directorul departamentului de real estate finance corporate banking in cadrul UniCredit Tiriac Bank, Antonela Marchievici.

"In schimb, daca am lua in calcul noile conditii de creditare mai relaxate, aprobate de BNR pentru majoritatea bancilor, si care prevad un grad de indatorare de pana la 70%, atunci acest numar ar creste cu circa 30%", a adaugat Marchievici.

Referitor la piata imobiliara romaneasca, reprezentanta UniCredit Tiriac Bank considera ca aceasta a avut o evolutie foarte rapida in ultimii ani, crestere care s-a datorat in primul rand imbunatatirii factorilor macroeconomici (cresterea salariilor nete, scaderea ratei inflatiei si a ratei somajului).