Desi apartamentele vechi se ieftenesc , oamenii continua sa cumpere doar apartamente noi, alegand ideea de comfort, fara a mai face economii

Potrivit Wall-Street, pretul locuintelor noi din Capitala va inregistra, anul viitor, o incetinire a ritmului de crestere, la aproximativ 15-20%, spun reprezentantii Colliers International. Cu toate ca apartamentele vechi pot fi cu pana la 40% mai ieftine, romanii prefera locuintele noi, deoarece apreciaza facilitati ca: locul de parcare subteran, serviciile administrative si de securitate sau spatiile de depozitare de la subsolul blocului.

Anul acesta, pretul mediu de vanzare al unui apartament intr-un complex rezidential nou s-a ridicat la 1.500 de euro/mp, in conditiile in care in 2006 s-a situat la un nivel de 1.200 de euro/mp. In ceea ce priveste cererea, reprezentantii Colliers se asteapta, si in acest caz, la o crestere, in conditiile in care in primele noua luni ale anului, s-au vandut 4.200 de unitati noi, estimarile indicand un nivel de 6.000 de locuinte pana la finele acestui an, dublu fata de 2006.

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/35733/Pretul-la-locuintele-noi-va-creste-anul-viitor-cu-15-20.html

Ca o alternativa la apartamentele noi, tot Wall-Street ne arata ca apartamentele vechi nu sunt foarte apreciate de cumparatori. "Din punct de vedere al pretului, apartamentele vechi sunt in continuare o varianta mai ieftina cu pana la aproximativ 40% fata de o varianta in imobil nou. Balanta inclina totusi spre apartamentele noi datorita facilitatilor oferite, cumparatorii preferand, din ce in ce mai mult, sa faca un efort financiar pentru a beneficia de o proprietate mai buna", este de parere Victoria Linca, senior consultant in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox.

http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/35710/Romanii-prefera-apartamentele-noi-desi-locuintele-vechi-pot-fi-pana-la-40-mai-ieftine.html


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.