Banca Comerciala Ion Tiriac a lansat, vineri, un credit de nevoi personale destinat persoanelor fizice, pentru valori de pana la 30.000 de euro pe termen de cel mult 15 ani, informeaza un comunicat al bancii. Creditul poate fi acordat in lei sau in euro, pe o perioada cuprinsa intre un an si 15 ani, iar valoarea este cuprinsa intre 2.000 de euro si 30.000 de euro sau echivalent lei, in functie de venitul personal sau pe familie. La calcularea veniturilor, pe langa salariul net, banca ia in considerare si alte surse de venit decat salariile, cum ar fi veniturile din chirii si dividende.

Solicitantii imprumuturilor de acest tip, denumit MultiCredit Extra, nu trebuie sa prezinte avans sau garanti, iar dobanda nominala este 9,7% pe an pentru euro si 17% pe an pentru lei. Rata dobanzii este variabila, iar la acordarea creditului se percepe un comision de 1%. Beneficiarul creditului poate prezenta garantii cum ar fi ipoteca de rang I asupra unui imobil proprietate a solicitantului sau a unei terte persoane, cesionata in favoarea bancii, sau un depozit colateral/certificat de depozit. Prima varianta a imprumutului, MultiCredit, a fost lansata in mai 2003.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.