In prezent circa 60% din informatiile detinute de companiile romanesti se afla sub forma documentelor pe hartie, dar acest procent va scadea pana la un nivel de 35% in urmatorii 5 ani, in favoarea documentelor electronice si bazelor de date structurate, potrivit unei analize efectuate de specialistii Softwin, informeaza Rompres.

Estimata in acest an la circa 4,5 milioane de dolari, piata romaneasca a solutiilor informatice de gestiune a documentelor va creste, in opinia specialistilor, pe masura ce companiile vor lua in considerare principalele avantaje ale acestor aplicatii: economie de timp, spatiu si resurse umane. La baza acestui proces se va afla nevoia din ce in ce mai acuta a companiilor de a gestiona eficient fluxurile informationale si volumele de documente in continua crestere.

"In comparatie cu tarile Uniunii Europene, unde o companie din trei a implementat deja solutii de gestiune a documentelor, in Romania, doar o companie din zece foloseste aceste aplicatii.

De aceea, in conditiile in care ne indreptam catre standardele UE, exista premise pentru o crestere accelerata a pietei romanesti de Document Management. Apreciem ca aceasta va cunoaste o rata anuala de crestere mai mare decat rata de crestere per ansamblu a pietei software din Romania", a declarat Mariuca Talpes, directorul diviziei e-Content Solutions din cadrul Softwin.

Din punctul de vedere al investitiei efectuate intr-o solutie de document management, un studiu de caz pentru o companie de 50 de angajati releva faptul ca o astfel de aplicatie eficientizeaza munca unui angajat cu pana la 2 ore pe zi, ducand la scaderea cheltuielor companiei cu circa 30.000 dolari anual.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.