Scumpirea va fi cauzata de cresterea costurilor de productie a energiei, generata de limitarea cotelor de emisie de dioxid de carbon alocate Romaniei.
Factura la curent va creste la anul cu un indice intre 5 si 6% din cauza reducerii cotelor de emisie de dioxid de carbon pe care UE le aloca Romaniei, a declarat presedintele Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu. Potrivit acestuia, scumpirea va fi determinata de cresterea costurilor de producere a energiei cu aproape 16%, din cauza impunerii de a polua mai putin, ceea ce va afecta si industriile puternic energofage precum cea a aluminiului, ingrasamintelor sau a cimentului.

La sfirsitul lunii octombrie, directorul din cadrul Institutului de Studii si Proiectari Energetice, Carmencita Constantin, a declarat ca reducerea plafonului de emisii de dioxid de carbon alocat Romaniei va duce la investitii masive pentru companiile din sectorul energetic, ceea ce s-ar putea reflecta in cresterea pretului final al energiei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.