Firma canadiana "Celestica", unul dintre liderii mondiali in produse electronice, a demarat o investitie etapizata in valoare de 100 de milioane de dolari pentru construirea unei fabrici de productie a subansamblurilor electronice in viitorul parc industrial Bors, informeaza Rompres.

Potrivit lui Radu Ene, director al firmei de consultanta ICCO, care a adus in tara Celestica, primul din cele patru module ale fabricii, fiecare cu statut independent, va avea o mie de angajati, care vor lucra in doua schimburi, si va fi finalizat in luna aprilie a anului 2005. Spatiile de productie se vor intinde pe o suprafata de 17.000 de metri patrati, intr-o prima faza fiind alocate 20 de milioane de dolari, pentru cladiri. La finalizarea investitiei, numarul angajatilor va ajunge la 4000 de persoane, in principal forta de munca locala.

Activitatea din Romania va avea, in primul an de functionare, o cifra de afaceri de aproximativ 300 de milioane de dolari, aceasta fiind capacitatea unui modul. Dupa finalizarea programului de investitii, Celestica va atinge un rulaj anual de peste un miliard de dolari, devenind una dintre cele mai mari companii din Romania. Producatorul canadian de echipamente IT&C Celestica a ales locatia investitiei intrucat se afla in parcul industrial Bors, are o infrastructura bine dezvoltata si este situata in proximitatea unui oras universitar, Oradea, si a granitei cu Uniunea Europeana.

Investitia din Romania reprezinta a doua platforma de lucru a companiei canadiene pentru toata regiunea Europei Centrale si de Est, dupa reprezentanta din Cehia. Celestica este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de subansamble electronice, avand o cifra de afaceri de 6,7 miliarde de dolari, 43.000 de angajati si unitati de productie in 40 locatii din 20 de tari. Aproximativ 70% din veniturile companiei provin din vanzarile de echipamente pentru telecomunicatii (23%), retele (25%) si servere (22%). Titlurile Celestica sunt listate la bursa din New York

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.