Cea mai mare recuperare, de aproape 2,5%, a fost inregistrata de indicele compozit.
Dupa cinci sedinte de scaderi pe toate palierele bursei, vineri, indicii bursieri au revenit pe plus. Sedinta s-a caracterizat prin evolutii mixte, astfel ca, dupa un parcurs preponderent marcat de noi corectii, finalul de sesiune a ridicat cotatiile bursiere.

Cele mai lichide companii listate au recuperat, in medie, aproape doua puncte procentuale. Pentru segmentul societatilor de investitii financiare (SIF), bilantul ultimei sedinte a saptamanii trecute a indicat o crestere de 1,85%, in timp ce indicele compozit al pietei s-a apreciat cu 2,43% fata de sesiunea precedenta. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de aproape 56 milioane de lei (15,4 milioane de euro), in contextul unui volum de 40,8 milioane de actiuni transferate.

Tranzactii de 12,6 mil. lei cu actiuni SIF5

Cu toate acestea, analistii sunt sceptici in ceea ce priveste revenirea pietei romanesti de capital. "Indicii bursieri au avut o evolutie mixta pe parcursul zilei, iar finalul a fost unul foarte interesant, pentru ca au inchis in crestere, cu avansuri destul de bune. Cu toate acestea, nu cred ca se poate vorbi inca de o revenire a pietei", a declarat pentru Mediafax Paul Brendea, analist in cadrul Prime Transaction.

SIF Oltenia (SIF5) a fost cel mai lichid emitent din piata, cu un rulaj de 12,6 milioane de lei, ultimul pret fiind de 3,7000 lei/titlu, in crestere cu 1,65%. Pe locul al doilea in topul lichiditatii s-a situat SIF Moldova (SIF2), cu transferuri de 9,84 milioane de lei. Cotatia societatii a stagnat la 2,9000 lei/actiune. Titlurile SIF Muntenia (SIF4) si SIF Banat-Crisana (SIF1) au avut cresteri similare, de 2,03%, la 2,0100 lei/actiune, si respectiv de 2,05%, la 2,9800 lei/titlu. SIF Transilvania (SIF3) a consemnat cel mai mare avans dintre SIF-uri, de 3,03%, la 2,0400 lei/actiune.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.