Firma Moritz, detinuta de Michael Whelan, a semnalat ca divizia de investitii din Romania, Mivan, planuieste sa cheltuiasca 300 milioane euro pentru dezvoltarea unui nou centru de afaceri in Bucuresti, intentionand totodata sa construiasca in capitala un parc logistic, in valoare de 100 milioane euro.

Investitia substantiala vine in completarea unui plan de 700 milioane euro, anuntat la inceputul anului de Whelan, ce presupune construirea a zece noi mall-uri in Romania.

Pana acum, Mivan si Moritz au cheltuit 150 milioane euro pentru achizitionarea terenurilor, fiind posibil sa cheltuiasca inca 700 milioane euro in dezvoltarea acestora.

Whelan detine compania Maplewood Developments in Irlanda si a cumparat mai multe terenuri in Bucuresti si in alte localitati din Romania. Magnatul irlandez intentioneaza sa construiasca 2.000 de apartamente in urmatorii ani, informeaza NewsIn.

Whelan este unul dintre oamenii de afaceri din Irlanda ce au investit in Europa de Est pentru a contrabalansa impactul produs de incetinirea pietei imobiliare din Irlanda si de a profita de extinderea Uniunii Europene, comenteaza NewsIn. Printre acestia se numara si miliardarul Sean Quinn care a investit foarte mult in capitala Rusiei, Moscova.