Toti indicii au inchis in scadere, iar cea mai mare pierdere a fost resimtita de actiunile SIF.
Nici in sedinta de ieri, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) nu a revenit pe crestere. Toti indicii bursieri au inregistrat noi corectii, de aceasta data mai temperate. Astfel, indicele BET a pierdut 1,13%, indicele compozit s-a depreciat cu 1,05%. Segmentul societatilor de investitii financiare (SIF) si-a adjudecat din nou cea mai mare coborare, cu o scadere medie de 1,63% fata de sesiunea anterioara.

Corectia de pe piata autohtona vine in contextual unei evolutii nefavorabile si pe plan international. "Bursa a continuat sa scada, la fel ca pietele externe. Lichiditatea este in crestere pentru ca investitorii straini au inceput sa vanda, fiind influentati si de deprecierea leului", a declarat pentru Mediafax, Rares Nilas, directorul general al BT Securities.

Societatile de Investitii Financiare (SIF) Moldova si Oltenia au ocupat, pentru a doua zi consecutiv, primele locuri in topul lichiditatii, cu transferuri de peste 11 milioane de lei fiecare, urcand rulajul general la 65,77 milioane de lei (18,3 milioane de euro).

SIF-urile, in topul lichiditatii

Valoarea transferurilor derulate, joi, la Bursa s-a diminuat cu circa 8%, la 65,77 milioane de lei (18,3 milioane de euro), comparativ cu rulajul de miercuri, iar capitalizarea pietei a scazut la 77,78 miliarde de lei (21,97 miliarde de euro).

SIF Moldova si SIF Oltenia au fost cele mai lichide din piata, cu transferuri de 11,38 milioane de lei si respectiv 11,08 milioane de lei, insa cotatiile societatilor s-au depreciat cu 0,68%, la 2,9 lei, respectiv cu 1,89%, la 3,64 lei. Actiunile SIF Transilvania au fost cele mai putin tranzactionate, dintre titlurile SIF-urilor, cu transferuri de 2,74 milioane de lei, ultimul pret fiind de 1,9800 lei/titlu, in scadere cu 1,49%.

Cotatia BRD s-a diminuat cu 3,06%, la 22,2000 lei/actiune, valoarea transferurilor fiind de 9,63 milioane de lei, in timp ce Banca Transilvania (TLV) a pierdut 1,22%, la 0,8100 lei/titlu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.