In 2006, volumul intermedierilor pe piata din Romania a ajuns la 300 milioane de euro.
In trei ani, piata de brokeraj a crescut de peste patru ori. Colaborarea dintre intermediari, societatile de asigurari si clienti este din ce in ce mai bine cotata, activitatea brokerilor ajungand sa reprezinte peste 20% din totalul politelor vandute in piata.

Premiantii anului in opinia UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania) au inregistrat profit pe primele noua luni ale anului, in conditiile in care, pe toate segementele, daunele au fost in crestere. Practic, topul societatilor de asigurari cu care brokerii colaboreaza foarte bine nu este cu mult schimbat fata de anul trecut, iar premiantii sunt lideri ai pietei, arata rezultatele oficiale dupa primele noua luni.

„Perioada urmatoare va fi una de stagnare si reorganizare a fortei de vanzare si va creste ponderea intermedierilor in total subscrieri. Cred ca acestea vor depasi pragul de 20% ca raport dintre primele brute subscrise si cele incheiate prin brokeri", considera Bogdan Andriescu, presedintele UNSICAR.

Plus 34% in primele noua luni pentru piata

Piata asigurarilor a crescut cu 34% (in euro) in primele noua luni ale acestui an, pana la 1,6 mld. euro in prime brute subscrise, fata de 1,2 miliarde euro in aceeasi perioada din 2006, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). In schimb, daunele brute platite au crescut cu aproape 41% in euro, pana la 690 milioane euro. AIG Life a obtinut in primele noua luni ale acestui an un profit brut de aproape 6,3 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada din 2006. Compania a fost premiata pentru fair-play in colaborarea cu brokerii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.